Vår blogg

Dagen jag blev en SPAMMER

Ändras funktionen av e-post? Det brukade vara att det enklaste sättet att hålla kontakten med någon var att skicka dem ett mail. Skicka dem en snabb anteckning och ofta kommer ett svar att vara tillbaka i din inkorg inom några timmar. Men i mitt nuvarande arbete har jag kommit till en ny observation. Direkt e-post till människor ofta nu kräver ett uppföljningsanrop för att se om informationen mottogs.

Jag tror att frågan verkligen är en överbelastning. Nästan alla har minst en e-postadress och ofta krävs det på jobbet. När jag ser mina kompisar inkorgar, varierar de olästa e-postmeddelandena ofta i hundratals. Vi har bara inte tid att svara på alla meddelanden och få vårt dagliga arbete gjort.

Enligt Pew Internet använder 2008 62% av amerikanerna email på jobbet. "Email är fortfarande den mest populära aktiviteten online. Spam och email överbelastning är ständiga problem, men det största hotet mot e-post är irrelevans i tiden med sociala nätverk och textmeddelanden. "

På samma sätt, Jay Conrad Levinson i sin bok Guerilla Marketing gör denna observation: "88-procent av vuxna internetanvändare har personliga e-postkonton ... och 147 miljoner människor över hela landet använder e-post nästan varje dag." Utvalda produkter och tjänster är de största anledningarna till att människor öppnar och svarar på e-post. Tror Groupon. Det lägsta? Specialerbjudanden och rabatter.

Jag tycker att Facebook och LinkedIn har trängt in för att ersätta e-post för att dela berättelser och hålla kontakten - den första för personliga, den andra för företag. Inget behov av att klippa och klistra in den här långresors äventyrsskrivningen från en e-post till nästa - ett inlägg och alla kan se det direkt. Och samtalet stannar med det! Den plats där e-post fortfarande reglerar är för direkt, privat kommunikation. Dessutom är det användbart i mer professionella inställningar när ett socialt nätverk skulle vara för informellt, en tweet eller text för kort, och många människor - som kanske eller inte är på nätverkssidorna - måste nås på en gång. Detta leder mig till mitt senaste miss-äventyr med e-post.

För några veckor sedan ville jag få ordet ut om Telaeris nya blogg - den du noga tittar på just nu. Min slutsats var att det bästa sättet att nå ut till människor som jag hade kontakt med, genom affärer eller på annat sätt, skulle vara att skicka ett mail. Efter att ha kammade kontakter via Outlook och Gmail kunde jag identifiera över 1000-personer jag personligen visste. Några av dessa människor jag inte hade pratat med i många år, men jag kände fortfarande att de skulle troligen vara intresserade av vad vi gjorde. Jag komponerade texten, bröt den upp i tre 500 adresslistor och klickade på "Skicka". Lite förväntade jag mig vad som skulle hända därefter.

Det första problemet jag mötte var att många hade ändrat sina e-postadresser genom åren, så av dessa 1000 + e-postmeddelanden fick jag 100-studsar. Varför? Vem vet - kanske gick de alla i krig och dog. Kanske ändrade de företagen. Kanske har de ett överflödigt spamfilter. Hur spårar man gamla kontakter?

Jag hittade att söka Facebook för att vara hopplös. För många personer hade samma namn och få hade specifikt identifierbara bilder. LinkedIn visade sig vara mycket mer framgångsrik - din profil följer dig från företag till företag. Ännu viktigare, du och dina kontakter delar ofta kända kontakter, så det är mycket lättare att identifiera rätt Bob Smith från de tillgängliga hundratalsna.

Det andra problemet blev uppenbart när jag hade samlat ihop denna lista med gamla kontakter och ville skicka ett uppföljningsemail till dessa personer. På grund av det stora antalet studsar har vårt Google Apps-konto identifierat mitt konto som att skicka SPAM. Jag var förbjuden att skicka e-postmeddelanden under 24-timmar eftersom mina åtgärder liknade dem som en SPAMmer. Eftersom vi använder Google Apps för vårt företag är jag inte säker på hur vi skulle ha kunnat komma runt denna begränsning - särskilt eftersom jag ville skicka det som ett personligt e-postmeddelande.

Så vad är det bästa sättet att nu hålla kontakt med människor? Folk byter Internetleverantörer. Företag vikar. E-postadresser förändras. Jag tror på mina pengar, det bästa sättet att hålla sporadisk kontakt med individer eller grupper är via ett socialt nätverk och använder endast e-post för de kritiska dagarna.

Vad hittar du det bästa sättet att hålla kontakten med människor?

Intressanta länkar på e-post och spam

Av David Carta, Telaeris VD

Lämna en kommentar

*

nyhetsbrev


prata med en representant

Kontakt

Telefon: 858-627-9700
Fax: 858-627-9702
-------------------------------
9123 Chesapeake Dr.
San Diego, Kalifornien 92123
-------------------------------
sales@telaeris.com