Vår blogg

Korsa inte RFID-linjen

korsa inte linjen

En kund frågade om vi kunde använda ett passivt UHF RFID-system (Ultra-High Frequency Radio Frequency Identification) för att övervaka om anställda korsade en viss linje i deras lager. På grund av branschen som de var i kunde de bedömas branta böter när obehöriga gick in i begränsade områden. Efter att ha hört om denna begäran från mina ingenjörer hoppade jag in eftersom det gav mig möjlighet att arbeta på några riktiga, ärliga mot godhet, matematik.

I mitt tidigare liv som doktorand vid UC San Diego var jag privilegierad att kunna arbeta med matematiska problem varje dag. Men i min nuvarande position som VD för Telaeris är tillfällen att använda högre matematik få och långt mellan. Men pojke - älskar jag någonsin matte! Och eftersom vi löste problemet för vår kund får du lösningen gratis, bara genom att läsa.

Med tanke på våra kunders problem inledningsvis bestämde vi oss för att på grund av höga tak i lageret skulle vi troligen ha läsantennerna monterade i golvet.

Frågan vi behövde svara var detta:

Hur långt bort från linjen behöver RFID-läsaren installeras?

RFID-energikon

Vi valde breda RFID-antenner för att minimera antalet antenner som skulle användas. Varje antenn hade strålbredden på 45 grader. Om anställdas märken bärs runt nacken, ska märkena hänga om 4-fötterna ovanför marken. Det är här matematiken kommer in. Vi måste konfigurera en serie ekvationer för att beräkna avståndet X från den linje som läsaren måste installeras. Diagrammet visas nedan.

Matematisk inställning

Gräva tillbaka trettio år till min trigonometri klass vid La Salle High School i Pasadena med Mr Uejima, minns jag ett par fakta. Med en sida och en vinkel på en högra triangel kan man lösa alla andra sidor eller vinklar.

Först måste vi få vinkeln a. Eftersom α + θ är en rätvinkel (90 °) och vi vet att helstrålbredden är 45 ° kan vi lösa α med följande ekvationer.

geometri

Sedan kom från mina mörka urtag en akronym som kallade ut "TOA ... .TOA ... TOA" - tangent är lika motsatt över intilliggande! Med detta kunde jag konfigurera ekvationerna för att lösa direkt för avståndet X.

Trigonometri

Naturligtvis, när vi använder för att göra detta i skolan, hade vi trig-tabeller bakom våra matteböcker. Idag frågade jag bara min mobiltelefon "Vad är tangentet till 67.5 grader" och belönades med värdet för mina beräkningar.

Svaret på avståndet från linjen beräknas vara 1.66 fötter eller 20 inches bort från linjen. Detta gör Korsa inte zon ganska tätt och väl innehas.

Jag älskar det faktum att vi med lite mat och sunt förnuft snabbt kan karakterisera hur ett system ska teoretiskt uppträda. Det här förstås naturligtvis inte passivets sätt RFID kan reflektera och studsa, men vissa problem kan bara lösas med testning i fältet.

Nästa gång vi går in i matematik hoppas jag kunna diskutera variabel optimering av system i realtidsläge .... men på något sätt tror jag att jag kommer att få en mycket mindre publik för den artikeln!

Kommentarer

  1. Steve säger:

    Dave,
    Jag gillar verkligen ditt nyhetsbrev och mer viktigst, för det mesta förstår jag vad du säger. Så om du försöker utbilda de utbildade under att du lyckas lyckas du. Hoppas det här finner du och din stam är bra.
    Steve

Lämna en kommentar

*

nyhetsbrev


prata med en representant

Kontakt

Telefon: 858-627-9700
Fax: 858-627-9702
-------------------------------
9123 Chesapeake Dr.
San Diego, Kalifornien 92123
-------------------------------
sales@telaeris.com